POC Fonds investeert in vernuftige techniek podotherapeutische markt

Onze missie is het oplossen van voetproblemen door schoenen perfect passend te maken met behulp van een eenvoudige en betaalbare oplossing, ongeacht de vorm van de voet of oorzaak”, aldus de initiators van het T-Soles concept Caroline van Heijkamp en George Hersbach.

Met een wetenschappelijke achtergrond in bio-engineering en internationale werkervaring in het voet- en enkelsegment, willen zij de traditionele podotherapeutische markt opschudden door een zeer vernuftige en efficiënte technologische toepassing te ontwikkelen, waardoor het gebruik van ‘inlays’ aantrekkelijk wordt voor dragers van naaldhakken tot sneakers, alsook ‘special and sports footwear’.

Proof of Concept fase

Deze technologische toepassing, waarbij gebruik gemaakt wordt van de nieuwste IT-technieken, is toe aan de ‘Proof-of-Concept fase’. Tijdens deze fase, waarin het TMI Proof of Concept Fonds Flevoland (POC Fonds Flevoland) specifiek investeert, zal T-Soles het proces verder gaan verfijnen en het product en de data doorontwikkelen, zodat het wereldwijd benut kan worden. En dit is hard nodig want door onder andere diabetes, de ouder wordende mens en de zucht naar gemak en comfort is de vraag naar steunzolen groot. Ger de Bruin, investment manager bij Horizon, de bestuurder van POC Fonds Flevoland, is blij met deze eerste investering vanuit het fonds.  “Deze innovatie betekent veel voor de provincie Flevoland, als centrale plaats om deze toepassing voor een hele grote groep toegankelijk te maken en daarmee effectief benut kan worden voor de volksgezondheid”.

POC Fonds Flevoland

Het POC Fonds Flevoland verstrekt financiering aan innovatieve MKB bedrijven, met groeiambities, die wensen te investeren in de ontwikkeling van nieuwe producten of diensten en verkeren in de zogenaamde proof-of-concept (POC) fase. Daarvoor is € 13,3 miljoen beschikbaar, bijeengebracht door de Provincie Flevoland en Kansen voor West (een programma vanuit het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO).

Inlichtingen bij:

Voor meer informatie over dit persbericht kunt u contact opnemen met Inge Verschuur van Horizon (fondsbeheerder van TMI POC Fonds Flevoland) via [email protected] | 06-53150752.